Fröken Berge

Fröken Berge

Baka, baka lite kaka!

Mat & TräningPosted by Maria Berge 2014-02-09 22:52
Hej hopp,

Lånade en rolig bok på biblioteket i förrgår. "Baka Glutenfritt - från baguette till brownie".
Idag gjorde jag det första provbaket, Fiberfrö. Ett bröd utan nötter och jäst.
Det blev supergott! :)

Här kommer receptet. Kan dock rekommendera att man bröar formen, det var lite svårt att få ut ur formen. I och för sig hade jag ingen teflonform utan en vanlig "plåtform".

1 bröd, 1,5 liters form

1 1/1 dl bovetemjöl
1 1/2 dl rismjöl
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1/2 dl fibrex
1/2 dl psylliumfröskal
2 msk nyponskalsmjöl
1 msk bikarbonat
1 1/2 tsk salt

6 dl filmjölk
1/2 dl ljus sirap
1 msk olivolja
1 st äggvita

Gör så här:

- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda all blöta (filmjölk, ljus sirap, olivolja o äggvita) i en annan bunke.
- Häll ner den blöta blandningen i den torra och blanda väl.
- Häll degen i en oljad (och ev. bröad) form, 1 1/2 liter. Toppa med lite solrosfrön och pumpakärnor.
- Ställ in brödet mitt i ugnen och sänk till 180 grader. Grädda i ca 1 timme.

Voila!! :)


Enjoy!

/M




Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.